Refleksna masaža

Najpogostejše vrste masaž

refleksna masaza

Pri izbiri vrste masaže se lahko omejimo kar na zbirko najpogostejših tretmajev, ki verjetno že vključujejo tiste masaže, ki bodo prišle v vsakem primeru najbolj v poštev. Ponudba je zelo bogata, predvsem v večjih masažnih salonih, ki na enem mestu izvajajo zelo različne masaže.

Klasična masaža

Med priljubljenimi izbirami je klasična masaža, ki ponuja širok nabor prilagodljivih tretmajev. Vključuje klasične tehnike, ki se osredotočajo predvsem na obdelavo posameznih mišic oziroma mišičnih skupin, gre pa za širok spekter možnosti – v klasični tehniki je možno učinkovito masirati praktično vse dele telesa, posebej priljubljene so masaže obraza, hrbta in stopal.

Tajska masaža

Tajske tehnike se od klasičnih razlikujejo v tem, da delujejo bolj celovito in prinašajo globlje učinke. Pogosto se tajska masaža dopolni z uporabo nekaterih dodatkov, recimo eteričnih olj, zelišč, toplih kamnov, gline in podobnih zadev. Spet gre za precej širok spekter različnih tretmajev, ki jih je možno prilagoditi posamezniku. Pomembno pa je, da se tajska masaža ne zamenjuje s tradicionalno tajsko masažo, ki izgleda precej drugače in je bolj primerna za tiste, ki iščejo daljši in bolj temeljit tretma.

Masažne terapije

Priljubljene so tudi masažne terapije, to je lahko refleksna masaža, lahko pa tudi kakšni bolj kompleksni tretmaji. Najbolj pogosta je refleksna masaža stopal, lahko pa se refleksna masaža izvaja tudi na dlaneh. Med drugimi terapijami izstopa Bownova terapija, na voljo pa imamo v večjih salonih še nekatere dodatne možnosti.

Druge masaže

Čeprav med posameznimi tehnikami masaž morda nimamo posebej široke izbire, lahko izvajalci svojo ponudbo oblikujejo tako, da nudijo obilo možnosti v sklopu teh tehnik. Tako so pogosto na voljo razne protistresne masaže, ki so vrsta tajske ali klasične masaže ali pa kombinacija, sprostitvene masaže so na voljo v kratkih tretmajih in so zelo prijetne, na voljo so potem še razni daljši in po meri sestavljeni tretmaji.