splošno

DPF filter lahko zamenjamo brez velikih stroškov

DPF filter lahko zamenjamo brez velikih stroškov

DPF filter začne čez čas slabše delovati, kar voznik opazi in poizkusi rešiti z obnovami oziroma z regeneracijo filtra. To pa zaleže le a nekaj časa. Če pa popolnoma spregledamo znake slabšega delovanja filtra, bomo kmalu ugotovili, da se je stari filter popolnoma uničil.

DPF filter bomo tako morali zamenjati, saj nam bo v nasprotnem primeru povzročil dodatno škodo na celotnem izpušnem sistemu. Nov filter ni poceni, seveda pa obstajajo na trgu različni filtri. Nekatere si lahko kupimo tudi po znižanih cenah.

DPF filter mora biti narejen kvalitetno. Čeprav smo dobili znižano ceno, se moramo prepričati, da smo kupili kakovosten DPF filter, ki bo dolgo časa brezhibno deloval.

Izpušni sistemi se po določenem času iztrošijo

Izpušni sistemi so pomemben del vsakega avtomobila in vsak voznik je dolžen zagotavljati njihovo dobro in kvalitetno delovanje. Ker lahko do okvar pride v zelo nepričakovanem trenutku, je dobro da znamo poslušati svoj avtomobil. Le tako bomo lahko hitro in učinkovito zaznali prve znake, ki bodo nakazovali, da z našim izpušnim sistemom nekaj ni v redu.

Izpušni sistemi je iztrošijo zaradi različnih vplivov, ki negativno delujejo na celoten izpušni sistem. V prvi vrsti moramo tu opozoriti na zunanjo ter na notranjo korozijo. Korozija je izredno uničujoča in škodljiva za vsako napravo, kjer se začne pojavljati. Le stežka bomo preprečili, da bi se koroziji izognili, saj nastaja zaradi dejavnikov, ki jih ustvarja plini pri izgorevanju. Druga težava, ki se zelo rada pokaže pa je dejstvo, da so popolnoma vsi sestavni deli izpušnega sistema med vožnjo neprestano izpostavljeni precejšnjim temperaturnim nihanjem.

Izpušni sistemi tako postanejo hitro iztrošeni, kar se pokaže pri znatno višji porabi goriva, vendar to lahko opazijo le bolj izkušeni vozniki. Manj izkušeni pa bodo zagotovo opazili precej moteč hrup, ki ga bo med vožnjo povzročala izpušna cev.