splošno

Električni pogon pri kosilnicah

Električna kosilnica

Sodobne kosilnice imajo v vedno večjem deležu električni pogon, ki prinaša določene prednosti. Pravzaprav bo električna kosilnica v nekaterih primerih povsem samoumevna izbira in zelo očitno boljša alternativa bencinskim, tako da določeni profili uporabnikov upravičeno pogledujejo le še proti električnim oziroma akumulatorskim izdelkom.

Komu bo akumulatorska kosilnica najbolj koristila? Gotovo so to tisti uporabniki, ki imajo s kosilnico največ dela. Električni pogon se namreč s svojimi prednostmi najbolj izkaže pri redni dolgoročni uporabi – v tem oziru se izkažejo prednosti v zvezi z nizko porabo energije in enostavnim vzdrževanjem, seveda pa bo električna kosilnica v takšnem režimu uporabe pokazala tudi dolgo življenjsko dobo.

Velika prednost električnega pogona je lahko tudi ta, da kosilnica deluje tiho in učinkovito, s tem pa zagotavlja zelo prijetno izkušnjo pri košnji domače zelenice. To je lahko zelo pomembno, če živimo s sosedi ali pa želimo zgolj uživati v mirnem košenju trave. Akumulatorska kosilnica v tem oziru gotovo močno prekaša motorne alternative, ki s svojim hrupom in izpuhi motijo tako uporabnika kot okolico. Z električnim pogonom ne ustvarjamo nikakršnih izpušnih plinov, prav tako je hrup pri delovanju naprave minimalen.

Predvsem zahtevnejši uporabniki bodo zadovoljni še s široko izbiro na tem področju. Električna kosilnica je lahko povsem skladna z bencinskimi alternativami, lahko pa najdemo tudi edinstvene modele, ki nimajo primerjave. Na voljo je res pestra paleta naprav, ki so pisane na kožo tistim uporabnikom, ki svoje potrebe dobro poznajo in se lahko odločijo na podlagi točnih odlik posameznih naprav. Nenazadnje je akumulatorska kosilnica na voljo tudi v robotskih različicah, ki so posebej priljubljene.

Električni pogon je pri sodobnih kosilnicah vsekakor zaslužen za pravo malo revolucijo, saj močno spreminja lastnosti kosilnic. Res pa je, da so ti modeli zaenkrat še malenkost dražji ob nakupu, prav tako niso nujno tako široko razpoložljivi pri trgovcih kot bencinske kosilnice.