splošno

stropni ventilator

stropni ventilator

K ekskluzivnemu udobju v vročih letnih časih in izven sezone prispeva stropni ventilator. Najdemo ga v domovih in pisarnah. Z integrirano razsvetljavo ali brez razsvetljave za pritrditev na strop ponuja svežino in redno izmenjavo zraka.

Stropni ventilator ne glede na to koliko je stal ima eno osnovno funkcijo. Stalno kroženje zraka v prostoru zagotovijo lopatice, ki se gibajo po vklopu. Lahko ga vklopimo in izklopimo z vezalkami. Moderne variante pa tudi z daljinskem upravljalnikom. Tudi vse luči. Lahko z njim upravljate.

Stropni ventilator je eden izmed najbolj priljubljenih predvsem zato, ker ima razsvetljavo in je centralno nameščen na stropu. Vsebuje tradicionalne stropne svetilke. Stropni ventilator ima osrednjo svetilko. Le ta usmerja sij navzdol in prispeva k osnovni osvetlitvi prostora. Stropni ventilator je mogoče uporabiti za ustvarjenje prijetnega zraka v temnih in hladnih obdobjih izven poletne sezone.

Pri nakupu moramo biti še posebno pozorni na konstrukcijo, ki igra zelo pomembno vlogo.

V silosu hranimo krmo za živali. Vzdrževanje primernih razmer v silosu je še bolj kritično. Za ugodne razmere v tem okolju skrbimo na različne načine. Folija za silos ima pomembno vlogo in ima neposreden stik s silažo, krmo. Silaža v silosu mora ustrezno zoreti in je ob pravem času pripravljena za uporabo in folija za silos poskrbi za to. Folija ponuja osnovno zaščito in preprečuje vseh vsiljivce od zunaj, kot na primer kašne miši, podgane, žuželke.

Folija za silos se po navadi uporabi samo ena. Priporočeno pa je, da jih uporabimo več. To je odvisno od vrste silaže in zgradbe silosa. Včasih pa folije kmet niti ne potrebuje in moramo za krmo poskrbeti na druge načine.

Silos moramo pripraviti pred pokrivanjem. Po polnjenju silosa kmet naredi ob stenah majhen jarek. Po pokrivanju silosa v njega položi vreče. Za stolpne silosa velja enako.

V silosih moramo preprečiti plesen in najboljši način je z pokrivanjem silosa.